У Мінздоров’я зрозуміли, що закуповували щось не те й не в тих кількостях

П'ятниця, 5 серпня 2011, 10:52

Міністр охорони здоров'я Олександр Аніщенко каже, що проблеми з закупівлею ліків і вакцин уже вирішені.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна", коментуючи ситуацію з тендерними закупівлями, що призвела до нестачі ліків та імунобіологічних препаратів у лікарнях.

"Перше, що необхідно було зробити, - переглянути номенклатуру: чи те ми закуповуємо й чи у потрібних кількостях. Це забрало час і, на мій погляд, було правильним рішенням", - сказав міністр.

"Друга причина - препарати закуповувалися незалежно від того, скільки їх ще є в наявності. Ми провели інвентаризацію, і з’ясувалося, що протитуберкульозних і антиретровірусних препаратів у нас залишалося на 7-9 місяців, а ось вакцин, а також медикаментів для лікування гемофілії й дитячих онкологічних захворювань не вистачало", - зазначив Аніщенко.

Тому в першу чергу, зазначив він, "було ухвалене рішення закуповувати відсутні препарати".

"Зараз ми провели тендерну закупівлю вакцин, заощадивши при цьому 20 млн грн. Кабінет міністрів виділив додатково 35 млн грн - на ці кошти ми закупимо імунопрепарати й забезпечимо охоплення вакцинами на 95-100%. Перші поставки очікуються вже в середині серпня, а основні - у вересні-жовтні", - повідомив голова МОЗ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News