Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Власенко: Прокуратура перекручує, шиючи російського генерала до справи

П'ятниця, 5 серпня 2011, 13:23

Сторона Юлії Тимошенко запевняє, що екс-прем’єр не була залежною від Росії при підписанні газових угод.

Про це заявив депутат Сергій Власенко, коментуючи журналістам заяву Юрія Єханурова.

Він продемонстрував ухвали Верховного суду Російської Федерації та Московського окружного військового суду, якими були виправдані вищі чиновники Міноборони Росії, нібито причетні до співпраці з ЄЕСУ.

Зокрема, згідно з ухвалою не було виявлено складу злочину в діях генерала Григорія Олійника в частині перевищення ним службових повноважень.

"Таким чином, генерал Олійник повністю виправданий. Тому що саме долучила прокуратура до матеріалів справи (Тимошенко), невідомо", - сказав депутат і екс-захисник Тимошенко.

За словами Власенка, державне обвинувачення не могло не знати про відповідні ухвали російських судів, оскільки ті датовані листопадом 2003 року.

Тому, на думку Власенка, прокуратура свідомо перекрутила факти, намагаючись сфальшувати справу.

Як відомо, за наполяганням державного обвинувачення до матеріалів справи Тимошенко залучено вирок російського суду у відношенні Олійника.

До цього екс-міністр оборони Юрій Єхануров висловив припущення, що Тимошенко підписала невигідний газовий контракт із Росією, знаходячись в залежності від російської Генпрокуратури через борги ЄЕСУ.

Він розповів, як наприкінці 2000 року до нього звернувся генерал Міноборони Олійник, якого пізніше засудили за співпрацю з ЄЕСУ, і який вимагав, щоб український уряд взяв на себе борги компанії Тимошенко.

"Українська права"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування