Український МЗС просить Європу не дуже перейматися Тимошенко

Субота, 6 серпня 2011, 13:37

Речник українського МЗС Олег Волошин закликав посадовців ЄС не реагувати на арешт екс-прем`єра Юлії Тимошенко занадто гостро.

Його слова наводить британське видання The Financial Times, повідомляє в суботу УНІАН.

"Ми очікуємо, що майбутні відносини між Україною та ЄС є ширшими, ніж доля одного політика, що вони прийматимуть своє рішення про зону вільної торгівлі та асоціацію з Україною незалежно від того, буде Тимошенко заарештовано, чи ні", - заявив Волошин.

Він підкреслив, що "на кону – майбутнє 45 мільйонів громадян".

У той же час, в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю Волошин зазначив, що переговори щодо угоди про асоціацію, включаючи зону вільної торгівлі з ЄС, близькі до завершення.

За його словами, влада зробить все можливе для того, щоб наблизити Україну до Європи.

Крім того, в МЗС України вважають, що у Києва є всі шанси завершити переговори про підписання угоди про асоціацію до кінця нинішнього року.

"Для нас, безумовно, важлива думка європейських партнерів, у тому числі щодо судового процесу над Юлією Тимошенко. Але ми б хотіли, щоб вони чітко тримали у фокусі уваги, що даний процес проходить суто в рамках українського законодавства, яке на жодну букву не змінювалося спеціально для того, щоб нашкодити опозиції", - сказав Волошин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування