Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко знає, що через нього і Тимошенко стали грабувати інкасаторів

Понеділок, 8 серпня 2011, 10:31

Юрій Луценко називає арешт Юлії Тимошенко цинічним викликом українському законодавству.

Про це він заявив в інтерв'ю журналістам, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Я розцінюю арешт Тимошенко з боку недолітка Кірєєва як цинічний виклик українському законодавству, тому що жодною статтею Кримінально-процесуального Кодексу не передбачено арешт за будь-які висловлювання або навіть дії підсудного в суді", - сказав Луценко.

"Які завгодно образи, про які віщає старий козел любитель капусти, запізнення не є такими підставами", - заявив він.

Екс-міністр також підкреслив, що Тимошенко перебувала на підписці про невиїзд і у відповідній статті зазначено, що цей запобіжний захід може бути змінений на більш суворий тільки в одному випадку - при втечі або спробі втечі.

"Ми розуміємо, що Кірєєв - маріонетка. Фактично рішення про арешт Тимошенко приймалося Януковичем. Я розглядаю це як виклик українському суспільству", - сказав він.

Луценко зазначив, що справа не тільки в тому, що Тимошенко - колишній прем'єр-міністр, а він колишній міністр внутрішніх справ.

"Мова йде про те, що сьогодні у в'язниці за вказівкою Януковича знаходяться два лідери двох парламентських політичних сил, які на останніх виборах в Раду набрали більшість і відсторонили від влади прем'єра Януковича", - сказав політик.
 
Луценко підкреслив, що таким чином Янукович позбувся необхідності політичної конкуренції в країні.

Також, за його словами, грабувати інкасаторів без проблем почали тому, що вся міліція охороняє Тимошенко і Луценко.

"Я порівняв кількість міліції, яка було на моїх процесах, і зараз, і можу сказати, що недарма почали грабувати інкасаторів без жодних проблем, оскільки вся міліція стягнута під Лук'янівське СІЗО і Печерський суд", - сказав екс-міністр.

"Я не перебільшую. Я просто бачу, скільки підрозділів задіяні в цій операції", - зазначив Луценко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування