Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нємцов пояснив, чому Путін захищає Тимошенко

Понеділок, 8 серпня 2011, 18:26

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко проявляла класичний авантюризм, але криміналу в її діях не було.

Таку думку озвучив російський опозиціонер Борис Нємцов в ефірі "Ехо Москви", коментуючи підписання газових угод в 2009 році.

"Безумовно, ні Путін, ні Тимошенко охайністю не грішать. Але здійснювати кримінальні угоди один з одним ніколи б не стали, оскільки рівень довіри між ними нульовий", - зазначив він.

"У Кремлі не забули, хто був лідером помаранчевої революції, і хто проводив курс на зближення із Заходом і інтеграцію в європейські структури", - вважає політик.

Нємцов упевнений, що набагато більш правдоподібна інша версія: "Юлії Володимирівні напередодні президентських виборів, у що б то не стало, треба було врегулювати газовий конфлікт з Москвою".

"Знаючи її характер, нескладно здогадатися, що знижка на газ на два роки - рівно те, що дозволяло їй заробити очки на майбутніх виборах. Вона була впевнена у перемозі, а що буде після, в тому числі і з ціною на газ, - її хвилювало мало", - зазначає він.

На думку політика, вона не припускала, що ціни на нафту перевищать 100 доларів за барель, а знижки зникнуть.

"Вона також не знала, що до 2011 року ціна на газ для України буде вищою, ніж для Німеччини та Італії. Вона не розуміла, що для одного Берлусконі і головного бізнес-партнера Путіна - Німеччини, "Газпром" дає знижки більш істотні, ніж 20% для України", - вважає Нємцов.

"Тобто ми бачимо класичну авантюристичну поведінку Юлії Володимирівни, але криміналом тут і не пахне", - підкреслив він.

"Реакція Кремля, твердо захищати Тимошенко, продиктована зовсім не любов'ю до неї.
Це самозахист. Адже якщо Тимошенко, підписавши договір, скоїла злочин, то Путін або спільник, або співучасник, або, на худий кінець, свідок. Без його участі в судовому процесі над Тимошенко сам процес ущербний, очевидно, політично заангажований, і очевидно, ніякого відношення до закону не має", - додав політик.

"Путін все це чудово розуміє і захищає Юлю, щоб напередодні парламентських і президентських виборів в Росії не вляпатися у вкрай неприємну історію", - зазначив Нємцов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування