Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Знесення наметів відкладено до рішення юристів Київської міськадміністрації?

Вівторок, 9 серпня 2011, 19:55

Питання демонтажу наметового містечка біля Печерського райсуду Києва залежить від того, чи вважати намети малими архітектурними формами (МАФ) або агітаційними наметами.

Рішення про те, як назвати намети з вивісками повинні прийняти юристи Київської міської адміністрації, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

Якщо вони вважатимуть, що встановлені споруди є МАФами, то за законом їх можна демонтувати без відповідного рішення суду.

Якщо ж розцінювати приймальні депутатів як агітаційні намети, то київська влада повинна звернутися з відповідним позовом до суду з вимогою демонтувати їх. Тоді, у разі позитивного рішення суду, вони підлягатимуть знесенню.

Таким чином, питання полягає в тому, як з юридичної точки зору буде назване наметове містечко на Хрещатику.

Як відомо, 5 серпня Тимошенко заарештували на судовому засіданні щодо "газової справи". У той же день народні депутати прийняли рішення про безстрокову акцію проти арешту лідера "Батьківщини".

Окружний адмінсуд Києва заборонив масові акції під Печерським судом і Лук'янівським СІЗО.

Рішенням суду було заборонено проводити будь-які акції по всьому периметру вулиці Хрещатик та Майдану Незалежності, з 7 по 31 серпня, а також на вулиці Дегтярівській, по всьому периметру стаціонарної огорожі Лук'янівського СІЗО - безстроково.

Учасникам акції за стінами СІЗО і Печерським райсуду вже зачитали відповідне рішення Окружного адмісуду.

У той же час, у партії "Батьківщина" заявляють, що подали апеляцію на вердикт суду. Крім того, стверджують у партії, у них є 10 днів на виконання рішення суду.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування