Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучмі можуть теж влаштувати прискорений курс читання в прокуратурі

П'ятниця, 2 вересня 2011, 12:15

За фактом убивства Георгія Гонгадзе порушено 5 кримінальних справ, крім того розслідується окрема кримінальна справа у відношенні Миколи Мельниченка.

Про це заявив генеральний прокурор Віктор Пшонка у Донецькій обласній прокуратурі в п'ятницю, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Що стосується вбивства Гонгадзе, Кучми (справи у відношенні екс-президента), Литвина (справи у відношенні спікера Верховної Ради)... Відповідь на це питання вже була", - зазначив він.

"Щодо вбивства Гонгадзе є п'ять кримінальних справ. Перша – це працівники міліції, які вже засуджені. Вони отримали своє покарання, тобто ті, які брали участь у вбивстві Гонгадзе", - сказав Пшонка.

"Друга кримінальна справа Пукача (екс-голови департаменту зовнішнього спостереження МВС) розглядається в суді, він є співучасником цього вбивства", - зазначив генпрокурор.

"Третя справа – це справа Кравченка (екс-міністра внутрішніх справ), яка йшла до суду разом зі справою Пукача, але суд вирішив виділити цю справу (де Кравченко виступає, як співучасник убивства Гонгадзе)", - сказав він.

"Четверта кримінальна справа – це Кучма – перевищення службових повноважень. Справа ця розслідувана, матеріали надані Кучмі і його адвокатам, вони на даний момент ознайомлюються з томами кримінальної справи", - додав генпрокурор.

За словами Пшонки, процес ознайомлення Кучми з цими томами кримінальної справи триває, але він також підкреслив, що у прокурора є право через суд скоротити час ознайомлення екс-президента з матеріалами справи.

П'ятою кримінальною справою, сказав генпрокурор, є фактова щодо вбивства Гонгадзе: "І в цій п’ятій кримінальній справі – усе, що стосується можливих замовників, організаторів убивства".

Генпрокурор підкреслив, що ця справа також розслідується окремо.

"І плюс є ще кримінальна справа по Мельниченку (екс-майору Держохорони), яку на цей момент розслідує слідче управління СБУ", - додав Пшонка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування