АХМЕТОВ ПРОБУЄ ВЗЯТИ ПІД КОНТРОЛЬ ЯЦЕНЮКА

П'ятниця, 2 вересня 2011, 14:35

Рінат Ахметов робить активні спроби взяти під контроль "Фронт змін".

Про це повідомляють джерела "Української правди".

Протягом минулого літа Ахметов і  Яценюк провели кілька зустрічей про співпрацю в рамках майбутньої парламентської кампанії. Факт цих зустрічей підтвердили відразу три джерела, які стверджують, що ініціатором переговорів виступав бізнесмен.

За інформацією редакції, остання зустріч Ріната Ахметова з Арсенієм Яценюком відбулася вже після арешту Тимошенко – у середині серпня. Її організатором виступив Давид Жванія, якого пов'язують давні партнерські відносини з нинішнім керівником виборчого штабу "Фронту змін" - Миколою Мартиненком.

Джерела, близькі до переговорів, стверджують, що однією з тем зустрічі була пропозиція власника СКМ фінансувати парламентську кампанію Яценюка в 2012 році в обмін на квоту в партійному списку.

За різною інформацією мова йшла про 100-120 млн. дол. США і 30-50% місць у списку кандидатів у народні депутати.

Джерела "Української правди" стверджують, що вже остаточно вирішено питання переходу низки бютівців у ряди "Фронту змін".

Серед тих, хто вже в найближчому майбутньому може опинитися в оточенні Яценюка називають, наприклад, віце-спікера парламенту Миколу Томенка.

Утім, усі три співрозмовники "Української правди" стверджують, що остаточна домовленість між сторонами так і не була досягнута. Факт співробітництва з Рінатом Ахметовим заперечують і люди в штабі Арсенія Яценюка.

Сьогодні Жванія робить активні спроби опинитися в списку Арсенія Яценюка вже за квотою Ріната Ахметова.

Текст Мустафи Найема з подробицями на цю тему читайте сьогодні на УП.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...