Янукович обіцяє не зливати "Нафтогаз" із "Газпромом". Поки що

Субота, 3 вересня 2011, 11:04

Президент Віктор Янукович заявляє, що "Нафтогаз" не буде об'єднуватися з "Газпромом".

"Не буде", - заявив Янукович журналістам у суботу в Душанбе, відповідаючи на питання про те, чи буде злиття двох компаній, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, питання злиття "Нафтогазу" і "Газпрому" не слід розглядати в контексті переговорів щодо зниження ціни на російський газ.

"Це питання зовсім з іншій площині. Ми спочатку повинні в цьому питанні (переговори щодо ціни на газ) навести порядок. Вивести це питання на рівень, прийнятний для обох сторін", - зауважив він.

"А подальші рух - інтеграції, злиття, не злиття, тобто це вже наступні питання, які ми будемо обговорювати. Їх розглядати в цій площині, зараз, практично, неможливо", - сказав президент.

Торкаючись правових аспектів питання реструктуризації "Нафтогазу" і подальших дій за вже укладеними угодами, Янукович сказав: "Це наше внутрішнє питання. Це договір двох господарюючих суб'єктів".

Раніше в суботу Янукович вже висловився з цього питання, але в іншому формулюванні.

"Це питання не розглядається", - сказав він, відповідаючи на питання журналістів, чи розглядається питання об'єднання "Нафтогазу України" і "Газпрому" заради знижки на російський газ.

Напередодні прес-секретар прем'єр-міністра РФ Дмитро Пєсков заявив, що у "Нафтогазу" повинен залишитися правонаступник за діючими міжнародними угодами.

Раніше в п'ятницю український прем'єр Микола Азаров заявив, що запланована урядом реструктуризація "Нафтогазу України" призведе до перегляду підписаних ним газових угод з "Газпромом".

Глава правління "Газпрому" Олексій Міллер у відповідному коментарі погодився з перспективами реструктуризації "Нафтогазу України" і перегляду контрактів - але тільки при сценарії злиття з "Газпромом".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування