У Києві затримали дружину колишнього партнера Лазаренка

Неділя, 4 вересня 2011, 15:07

У п’ятницю в Києві було затримано Ізабеллу Кириченко, дружину колишнього бізнес-партнера екс-прем'єра Павла Лазаренка Петра Кириченка.

Як повідомили KyivPost декілька джерел, в обідній час представники української Генпрокуратури знайшли Ізабеллу Кириченко в одному з київських ресторанів.

Її запросили на бесіду в прокуратуру як свідка у справі про шахрайство, а згодом перекваліфікували її у підозрювану і затримали.

За словами співрозмовників видання, Генпрокуратура звинувачує Кириченко у шахрайтві і підробці документів про зняття арешту на квартиру її чоловіка.

Ізабелла, яка уже близько 10 років є громадянкою США, нещодавно приїхала до України, щоб по довіреності продати квартиру, яку оформлено на її чоловіка, але виявилось, що ця квартира перебуває під арештом.

KyivPost зазначає, що раніше ця квартира була під арештом, згодом арешт було знято, а зараз ця нерухомість, як виявилось, знову перебуває під арештом.

Зараз Ізабелла Кириченко перебуває у ізоляторі тимчасового тримання. Разом з нею також було затримано ще двох громадян України - її племінника, який був разом з нею у ресторані, коли туди навідались представники прокуратури, а також квартирного брокера.

Останній допомагав знайти покупців на квартиру її чоловіка і надав Кириченко ордер на квартиру, у якому сказано про зняття арешту на квартиру.

У понеділок Кириченко повинні доправити в суд, щоб визначити для неї міру запобіжного заходу.

За інформацією видання, посольство США в Україні уже поінформовано про затримання Кириченко і намагається з нею зустрітись.

Джерела в оточенні Кириченко зазначають, що підозрювана заперечує підробку документів, а у своєму застриманні підозрює політичні мотиви.

Петро Кириченко у 90-х роках був бізнес-партнером Лазаренка, який зараз відбуває в США покарання за відмивання грошей. Лазаренко був близьким другом сім'ї Кириченка і хрещеним батьком його внучки.

Проте, коли у США відбувався суд над Лазаренком, Кириченко, якого також звинувачували у відмиванні грошей, в обмін на свободу визнав свою вину і став основним свідком обвинувачення проти екс-прем'єра. Відтоді подружжя Кириченків мешкає у Сан-Франциско.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування