Рада розгляне справу скандальної фірми регіонала

Понеділок, 5 вересня 2011, 14:18

У п'ятницю, 9 вересня, Верховна Рада заслухає інформацію міністра фінансів Федора Ярошенка про збитки, які були нанесені державі від діяльності полтавської компанії "Лівела".

Про це на засіданні погоджувальної ради Ради сказав її голова Володимир Литвин.

З ініціативою заслухати Кабінет міністрів з цього питання виступив голова фракції НУ-НС Микола Мартиненко.

"Пропозиція у нас така: провести "годину уряду" на таку тематику - "Збитки держави від діяльності компанії "Лівела". Причина бездіяльності влади і дії уряду для недопущення безакцизного ввезення товарів в майбутньому". Це, напевно, компетенція міністра фінансів", - сказав він.

Депутат обурився тим, що чинна влада пред'явила обвинувачення колишньому прем'єру Юлії Тимошенко та екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценку в завданні збитків державі, і в той же час не реагує на завдання таких збитків під час роботи "Лівели".

Він нагадав, що своїми діями компанія завдала збитків державі тільки за 2010 рік на 5 млрд гривень.

"І, що ви думаєте, відбувається з цією компанією? Антимонопольний комітет закриває провадження у цій справі, бо вона закрилася, і добро на закриття цієї компанії дала Податкова адміністрація, яка сказала, що до неї претензій не має", - додав він.

У той же час Митниця оцінила збитки держави від безподаткового ввезення нафтопродуктів компанією "Лівела" в 2010 році в 2,892 млрд гривень.

Як раніше повідомив директор консалтингової компанії А-95 Сергій Куюн, фактичним власником "Тайстри" і підконтрольною їй "Лівели" є нардеп від Партії регіонів Володимир Зубик. Сам Зубик спростував цю інформацію. "Лівела" ввозила нафтопродукти в Україну з липня по грудень 2010 року, повідомляють Українські новини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News