У Лівії затримали 23 українців - МЗС

Понеділок, 5 вересня 2011, 15:43

Мiнiстерство закордонних справ пiдтверджує затримання в Лiвiї 23 українцiв.

Про це на брифiнгу в понедiлок сказав директор Департаменту iнформацiйної полiтики МЗС Олег Волошин, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, усі громадяни України - цивiльні фахiвцi, що прибули для роботи на об'єктах лiвiйської нафтової промисловостi.

"На жаль, ми вимушенi пiдтвердити, що станом на сьогоднi в Лiвiї виявилися затриманими 23 громадянина України", - сказав Волошин.

За його мловами, "зусиллями посольства вже вдалося добитися звiльнення одного громадянина, стосовно iнших триває перевiрка".

"Офiцiйних звинувачень лiвiйська сторона громадянам не пред'явила", - заявив Волошин.

Волошин також зазначив, що затриманi українці забезпеченi водою та продовольством, загрози їхньою життю та здоров'ю немає.

"Ми встановили контакт iз цими громадянами, посольство спiлкується з ними. Наразi їх забезпечено водою, продовольством, i ми робимо всi необхiднi зусилля для того, щоб їхнi права було захищено", - наголосив Волошин.

Вiн заявив, що про жоднi погрози фiзичної розправи не може бути й мови.

"Ми направили ноту в МЗС Лiвiї з вимогою захистити права та законнi iнтереси наших громадян", - повiдомив вiн.

Директор департаменту зазначив, що у зв'язку з тим, що в лiвiйськiй столицi тiльки-тiльки завершилися бойовi дiї, нова лiвiйська влада з великою пiдозрою ставиться до всiх iноземцiв, що перебувають на територiї Трiполi, i затримує iноземних громадян - представникiв рiзних держав.

За iнформацiєю американської газети "Вашингтон пост", лiвiйськi опозицiонери заарештували 19 українських кухарiв та нафтовикiв за пiдозрою в тому, що вони нiбито були снайперами у Муаммара Каддафi.

Українцi вiдкинули цi звинувачення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування