Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Луганщині аварія на шахті - затоплені троє гірників

Вівторок, 6 вересня 2011, 15:04

Прокуратура порушила кримінальну справу за фактом аварії на шахті ПП "Рудник" в м. Петровське Антрацитівського району Луганської області.

За словами заступника прокурора Луганської області Анатолія Реви, в даний час продовжуються рятувальні роботи, проводиться відкачка води, однак поки що баланс нульовий - прибуває з тією ж швидкістю, з якою її відкачують - близько 10 куб м на годину.

Шахта повністю легальна, належить приватному підприємству "Рудник", зазначив Рева. Це мала шахта, має всі дозвільні документи, але за цими документами ніякої води там бути не має і тому досі незрозуміло, де знаходиться джерело води.

Вуглевидобуток у цій шахті не вівся ще жодного дня - там лише велися підготовчі роботи: велася проходка, прокладання комунікацій.

За словами заступника прокурора, у людей, які лишилися в шахті, є шанси вижити: в шахті є похилі виробки, і якщо гірники встигли туди пробратися, і якщо там залишився кисень, то вони ще можуть бути живі. Всі гірники молодше 30 років, але, за словами їхніх колег, всі вони досвідчені.

Аварія сталася о 23:00 5 вересня. На горизонті 340 м сталося раптове затоплення виробки водою. Внаслідок затоплення в транспортних відсіках залишилися троє гірників.

Відділеннями Державної воєнізованої гірничорятувальної служби Міненерговугілля проводяться рятувальні роботи. Поки доля гірників невідома. Для відкачування води задіяні 3 шахтних насоса. В виробку подається стиснуте повітря, повідомляє Інтерфакс.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування