Тимошенко каже, що у справі фігурують не ті директиви, які вона підписувала

Середа, 7 вересня 2011, 11:35

Екс-прем’єр Юлія Тимошенко не виключає, що той примірник директив на газові переговори, який знаходиться в матеріалах її справи, є фальшивим.

Про це вона заявила, даючи свідчення в Печерському райсуді Києва у середу.

"Я не можу виключити, що ті директиви є сфальшованими. Там можуть бути переставлені слова. Я точно не пам’ятаю змісту, але я підтверджую, що своє доручення я передавала (Продану), але з моїм підписом", - заявила Тимошенко.

Вона додала, що ті директиви, які залучені до матеріалів справи, не містять її оригінального підпису – а то є факсиміле.

"Якщо змогли підробити експертизу і назвали підписом факсиміле, могли й підробити і складові директив", - сказала Тимошенко.

Екс-прем’єр-міністр додала, що підписувала директиви в декількох примірниках.

"Але це – не той оригінал (який містить в матеріалах справи)", - заявила Тимошенко.

Базуючись на свідченнях уже допитаних свідків, Тимошенко доводила що вона надавала екс-міністру палива та енергетики Юрію Продану директиви прем’єр-міністра, а не уряду.

"Я оформила результати переговорів (з російською делегацією) у вигляді доручення та надала їх міністру палива та енергетики. Я не порушувала тоді жодної норми закону… Там немає того, що я когось зобов’язую підписувати контракти", - наголосила екс-прем’єр.

"Мої директиви не містили в собі жодного втручання в діяльність суб’єкта господарювання", - додала вона

Тимошенко також наголосила, що не можна говорити про невигідність підписаних контрактів, бо вони були ратифіковані "Нафтогазом України", урядом, на засіданні якого були присутні представники прокуратури, та Верховною Радою.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування