МЗС Росії: Усі мають уяснити, що газові контракти не підлягають сумніву

Четвер, 8 вересня 2011, 09:40

Брати під сумнів російсько-українські газові домовленості від 19 січня 2009 року юридично неправомірно, заявляє Міністерство закордонних справ Росії.

Коментуючи заяву міністр закордонних справ Польща Радослава Сікорського про те, що Єврокомісія могла б здійснити аудит російсько-українських домовленостей у газовій сфері, МЗС РФ нагадує:

"Відносини між ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" у питаннях поставок російського природного газу українським споживачам регулюються чинним контрактом купівлі-продажу природного газу в 2009-2019 рр., укладеним 19 січня 2009 року".

"Обов'язковість цього контракту для Києва підтверджена, зокрема, ратифікацією Верховною Радою України угоди між Російською Федерацією та Україною від 21 квітня 2010 року, відповідно до якої українській стороні надана знижка в розмірі до 100 доларів США від ціни, встановленої саме чинним контрактом між ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України", - нагадує МЗС РФ.

Відомство підкреслює, що під угодою від 21 квітня 2010 року стоїть підпис чинного президента України Віктора Януковича.

"Будь-які спроби брати під сумнів згадані російсько-українські домовленості юридично неправомірні", - заявляє МЗС РФ.

"Гранично зрозумілі правові рамки даного питання не вимагають ніякого "зовнішнього аудита" і повинні бути засвоєні всіма, хто зацікавлений у забезпеченні енергобезпеки Європи", - стверджує зовнішньополітичне відомство Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування