Під судом – знову бійка між "беркутівцями" і прихильниками Тимошенко

Четвер, 8 вересня 2011, 12:42

"Беркут" почав застосовувати фізичну силу до громадян, які намагаються встановити намети на підтримку Юлії Тимошенко на протилежному від Печерського райсуду боці Хрещатика.

Про це повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Більше 100 працівників "Беркуту" взяли в кільце двадцятьох членів Комітету учасників помаранчевої революції і почали їх бити. До місця події підігнали додаткові автобуси з "Беркутом" і автозаки", - сказано у заяві.

За даними прес-служби, "Беркут" знаходиться "у повному обмундируванні: в шоломах, з дубинками, і газовими балончиками".

 

 Фото Ukranews

У прес-службі стверджують, що перед цим організатори повідомили працівникам міліції, що акція законна і продемонстрували офіційну заявку на проведення мирної акції на Хрещатику.

"Перед цим члени Комітету учасників помаранчевої революції намагалися встановити намети, однак ця спроба була зупинена представниками МВС, які оточили людей, ставши ногами на конструкції наметів. Після цього люди сіли та тротуар, тримаючи в руках плакати з написами: "Ми не чинимо опір!", "Україні - долю, політв’язням – волю!", а також плакати з переліком статей Конституції, які надають громадянам право на мирні збори", - йдеться у заяві.

Водночас, як повідомляє Інтерфакс-Україна, навпроти наметового містечка, встановленого біля Печерського райсуду, сталася бійка між прихильниками Тимошенко і правоохоронцями.

Кілька прихильників Тимошенко намагалися розгорнути намети біля будівлі Національної спілки журналістів України, проте їм перешкодили співробітники спецпідрозділу МВС "Беркут", в результаті чого сталася бійка.

Потім правоохоронці відібрали намети і оточили прихильників Тимошенко, щоб вони не змогли повторити спробу встановити намети.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News