Церква не хоче міняти мерседеси на комунальні тарифи

П'ятниця, 9 вересня 2011, 14:58

Предстоятель Української православної Церкви МП Володимир просить президента Віктора Януковича не підвищувати церкві комунальні платежі.

Про це йдеться в листі Володимира до Януковича.

"Українська Православна Церква з сумом і занепокоєнням сприймає повідомлення про те, що Кабінет Міністрів України скасував рішення про встановлення для релігійних організацій знижених цін при оплаті комунальних послуг", - йдеться в листі

Володимир обурився, що влада прирівняла релігійні організації до підприємств, релігійну діяльність до підприємницької діяльності, а духовенство і віруючих, чиїм коштом утримуються храми, до підприємців.

"Храм – це Дім Божий, а не суб’єкт господарської або підприємницької діяльності. Релігійна громада – це духовна родина, а не підприємство", - зазначив він.

"Релігійна громада може займатися і діяльністю, але це діяльність не підприємницька, а насамперед богослужбова, просвітницька, виховна, благодійна. Саме від цієї діяльності тепер будуть змушені віднімати кошти релігійні громади, щоб сплачувати за суттєве подорожчання комунальних послуг", додав Володимир.

Як відомо, служителі церкви не відмовляють собі у використанні над дорогих автомобілів і телефонів.

Постанова Кабміну ухвалена ще 1 червня 2011 року.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування