Екс-генконсулу Польщі у Львові погрожували - польське МЗС

П'ятниця, 9 вересня 2011, 19:14

Колишньому генконсулу Польщі у Львові Гжегожу Опалінському погрожували.

Про це йдеться у стенограмах канцелярії сейму, розміщених на сайті сейму Польщі за результатами засідання комісії 18 серпня 2011 року, повідомляє ЗІК

18 серпня під час засідання Комісії із зв’язків з поляками за кордоном сейму Польщі директор департаменту МЗС Польщі Мацєй Шиманський частково відкрив секрет поспішного від’їзду зі Львова колишнього Генерального консула у Львові.

"Цей привід дуже поважний і підставовий. Уся команда практично залишається. Зміни відбудуться лише на посаді ген консула", - уточнив Шиманський.

"Про виїзд це було також і його рішення. Я не знаю, чи це добре місце, щоб про це говорити, бо буде стенограма із засідання. Його безпека у Львові була під загрозою. Його сім’я мусила бути евакуйована в країну (до Польщі). Він довше не міг лишитися в Львові", - розповів речник МЗС Польщі.

Цю стенограму журналістам надіслав екс-депутат Львівської облради Остап Козак.

У коментарі ЗІКу він повідомив, що натрапив на неї випадково - на офіційному сайті сейму Республіки Польща, де розміщені протоколи роботи комісій. І хоча комісія засідала раніше, документи виставляють на сайт не одразу.

"Я час від час переглядаю ці сайти і перечитую те, що мене цікавить. Тут я просто випадково натрапив на цю інформацію. Вона мене, звичайно, здивувала - це мусить насторожити. Я сподіваюся, що журналісти проведуть своє розслідування", - сказав Козак.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування