Коломойський з Рабіновичем приїхали в Умань із "Беркутом"

Неділя, 2 жовтня 2011, 22:23

Казахський мільярдер Олександр Машкевич разом з Ігорем Коломийським, Вадимом Рабиновичем та головним равином України Яковом Дов Блайхом побували в неділю в Умані.

Як повідомляє Gazeta.ua, близько 11:00 вони відвідали могилу рабі Нахмана та зайшли в гості до равина, який пророкує майбутнє.

Про приїзд мільярдерів до Умані заздалегідь не повідомляли. Вони приїхали кортежем зі своєю охороною у супроводі двох патрульних автомобілів "Титан". По вулиці Пушкіна вони ходили пішки у супроводі патрульних та "Беркуту".

Відвідавши синагогу та помолившись на могилі рабі Нахмана, гості у супроводі охорони зайшли у дев'ятиповерхівку. Під'їзд, в який вони зайшли, заблокувала охорона і нікого не пускала. Через деякий час вони вийшли і в супроводі міліції та власної охорони рушили до наметового містечка.

Як стало відомо, Машкевич разом з іншими мільярдерами відвідали відомого равина. Він всьоме приїздить в Умань на Рош-га-Шана. Має в Умані власну трикімнатну квартиру. Балкон квартири виходить на могилу рабі Нахмана.

"Це не просто равин. Він знає, що ти робив вчора і що з тобою буде завтра. Всі відомі люди намагаються бути поблизу нього. Він знає все. Має великий авторитет. Між собою його називають "рентген". Він знає щось, може лікувати людей. Хасиди знають, що він тут живе і приходять до нього, стукають в двері, щоб вилікував. Він багатьом допомагає", – розповів один з паломників.

Після відвідин наметового містечка, де жило на період Рош-га-Шана близько тисячі паломників, мільярдери залишили Умань.

Зараз паломники почали масово від'їжджати з міста.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування