Колесніков переконував єврокомісара, що пріоритети не змінилися

Вівторок, 25 жовтня 2011, 21:48

Європейська інтеграція - незмінний пріоритет і стратегічний орієнтир внутрішньої та зовнішньої політики України.

На цьому наголосив віце-прем’єр - міністр інфраструктури Борис Колесніков під час зустрічі з віце-президентом Європейської комісії, Комісаром з питань транспорту Сіймом Калласом у вівторок під час зустрічі у Кракові.

Колесніков зазначив, що залишилося декілька "маленьких, проте дуже важливих кроків для того, щоб між Україною та ЄС було підписано договір про Відкрите небо".

При цьому віце-прем’єр у черговий раз зазначив, що для нашої держави є винятково важливим встановлення безвізового режиму між Україною та країнами ЄС, що, за підрахунками спеціалістів, може в півтора-два рази збільшити кількість українських туристів, які приїжджають із України до країн ЄС.

Загалом, за словами Колеснікова, одне з основних завдань Уряду України - інтеграція національної транспортної мережі в європейську, досягнення європейських норм безпеки, зниження техногенного навантаження транспорту на навколишнє середовище, підвищення якості та доступності транспортних послуг.

"Наша країна поділяє погляди ЄС щодо необхідності оновлення наявної моделі взаємодії в сфері транспортних перевезень, а відтак - активно долучається до процесів, спрямованих на підвищення ефективності перевезень у рамках міжнародних транспортних коридорів", - цитує віце-прем'єра прес-служба уряду.

"Повноцінно розкрити транспортний потенціал Європи буде можливо, лише налагодивши ефективну взаємодію з транспортними мережами сусідніх країн. У цьому контексті першочергове завдання для всіх сторін - вироблення прозорих, чітких механізмів відбору проектів і визначення інструментів їх фінансування", - наголосив Колесніков.

Українська правда