Донька Тимошенко їде в Страсбург говорити про маму

Понеділок, 3 жовтня 2011, 12:39

Донька Юлії Тимошенко Євгенія Карр 3-6 жовтня відвідає Страсбург разом із заступником голови партії "Батьківщина" Григорієм Немирєю.

Як повідомляє прес-служба Тимошенко, вона планує надати інформацію провідним європейським політикам щодо останніх подій у судовій справі проти Юлії Тимошенко.

У понеділок, 3 жовтня, Карр та Немиря виступлять на засіданні фракції Європейської народної партії (ЄНП) у Парламентській Асамблеї Ради Європи разом із представником Данського Гельсінського комітету з прав людини та колишнім співдоповідачем ПАРЄ по Україні Ханне Северінсен.

"Карр, яка є захисником у судовому процесі проти її матері, розповість членам ЄНП про останні події на суді та особисту ситуацію її матері та стан її здоров’я", - сказано в повідомленні.

Також Немиря та Карр проведуть низку зустрічей із європейськими політиками, включаючи комісара Ради Європи з прав людини Томаса Хаммарберга та генерального секретаря Ради Європи Торбйорна Ягланда.

Як відомо, з 3 по 7 жовтня в Страсбурзі (Франція) пройде пленарна сесія ПАРЄ.

Очікувалося, що Євгенія Карр виступить у другій половині дня 3 жовтня на засіданні ПАРЄ, де тоді також має виступити голова МЗС Костянтин Грищенко.

Президент ПАРЄ Мавлют Чавушоглу заявив, що зустрінеться і з Євгенією Карр, і з Костянтином Грищенком.

За його словами, запрошення доньці Тимошенко було ініційоване групою європейських народників, які спочатку адресували його Немирі. Після цього було ухвалене рішення про те, що Карр буде супроводжувати Немирю до Страсбурга.

"Вони просили мене про зустріч, і я збираюся з ними зустрітися в своєму офісі", - сказав президент ПАРЄ на прес-конференції, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Говорячи про проведення в ПАРЄ термінових дебатів по Україні, Чавушоглу повідомив, що ця ініціатива також належала європейським народникам, але не була схвалена на засіданні бюро в понеділок.

Разом із тим, президент ПАРЄ не виключив, що питання знову буде порушене на пленарному засіданні в рамках обговорення порядку денного сесії.

Чавушоглу пояснив, що бюро не рекомендувало включати українське питання з тієї причини, що воно буде обговорюватися "на різних платформах" – у ході обговорення доповіді (по Україні), у ході виступу міністра Грищенка.

"Тому було ухвалене рішення не рекомендувати проводити таку дискусію, але остаточне рішення буде прийняте Парламентською асамблеєю", - пояснив він.

Чавушоглу також висловив сподівання, що поправки, які внесені у Верховну Раду щодо декриміналізації статті, яка висувається Тимошенко, буде ухвалено.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
Усі новини...