Путін замахнувся на повноцінний Євразійський економічний союз

Понеділок, 3 жовтня 2011, 23:09

Відтворити структуру, подібну СРСР - завдання нереальне, проте на базі Митного союзу і ЄЕП можна створити повноцінний економічний союз.

Таку думку озвучив прем'єр Росії Володимир Путін у статті, яка буде опублікована в середу в газеті "Известия", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Будівництво Митного союзу і Єдиного економічного простору закладає основу для формування в перспективі Євразійського економічного союзу", - вважає російський прем'єр.

"Одночасно буде йти і поступове розширення кола учасників Митного союзу і ЄЕП за рахунок повноцінного підключення до роботи Киргизії і Таджикистану", - пише Путін.

"Ми не зупиняємося на цьому і ставимо перед собою амбітне завдання: вийти на наступний, більш високий рівень інтеграції - до Євразійського союзу", - заявляє глава уряду РФ.

Він підкреслює: "мова не йде про те, щоб у тому чи іншому вигляді відтворити СРСР".

"Наївно намагатися реставрувати чи копіювати те, що вже залишилося в минулому, але тісна інтеграція на новій ціннісній, політичній, економічній основі - це веління часу", - пише прем'єр.

Путін висловив упевненість, що сума природних ресурсів, капіталів, сильного людського потенціалу дозволить Євразійському союзу бути конкурентоспроможними в індустріальних і технологічних перегонах, у змаганні за інвесторів, за створення нових робочих місць і передових виробництв.

"І поряд з іншими ключовими гравцями і регіональними структурами - такими як ЄС, США, Китай, АТЕС - забезпечувати стійкість глобального розвитку", - підкреслює російський прем'єр.

Він зазначає: було б помилкою протиставляти Євразійський союз і Співдружність Незалежних Держав.

"У кожної з цих структур є своє місце і своя роль на пострадянському просторі. Росія спільно з партнерами має намір активно працювати над вдосконаленням інститутів Співдружності, насиченням його практичної повістки", - переконаний глава уряду РФ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування