Forbes: Гіганти Ахметова за рік подвоїли виручку

Вівторок, 4 жовтня 2011, 16:56

Два підприємства, що входять до групи СКМ бізнесмена Ріната Ахметова, очолили список 200 найбільших компаній України за версією Forbes.

Перше місце в списку зайняла компанія "Метінвест". Виручка гірничо-металургійного гіганта за минулий рік виросла на 55% - до 74,5 мільярда гривень, пише "Фокус".

На другому місці розмістилася компанія "ДТЕК" із загальною виручкою в 24,3 мільярда гривень.

У топ-10 увійшли ще чотири металургійні компанії: ArcelorMittal (третє місце, виручка склала 23,5 мільярда), ІСД (п'яте місце, виручка - 18 мільярдів), ММК ім. Ілліча (восьме місце, виручка - 17,3 мільярда) і "Донецьксталь" (дев'яте місце, виручка - 15,9 мільярда гривень).

Нафтові компанії - друга за чисельністю група у списку десяти найбільших. Так, "Укрнафта" з виручкою в 20 мільярдів гривень займає четверте місце. За нею йдуть "Укртатнафта" (шосте місце, виручка - 17,9 мільярда) і "ТНК-ВР" (7 місце, виручка - 17,8 мільярда гривень).

Десяту позицію обійняла Fozzy Group - найбільша компанія по частці роздрібного товарообігу з виручкою в 13,9 мільярдів гривень.

Для складання загального списку Forbes користувався доступними даними, наприклад, консолідованою звітністю компаній. По компаніях, які не консолідують фінансові результати, наведені оціночні дані.

У список не ввійшли фінансові компанії, підприємства, які на понад 90% належать державі, а також компанії, на головних ринках яких держава створює більше 70% попиту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування