Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичу готують ґрунт для зустрічей у Брюсселі

Середа, 5 жовтня 2011, 15:28

МЗС працює над організацією візиту президента Віктора Януковича до Брюсселя для вирішення ключових проблем угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Як повідомляє УНІАН, про це сказав директор Департаменту політики і безпеки МЗС України Василь Філіпчук на круглому столі на тему: "Україна - ЄС: що далі?".

"Завершено роботу на експертному рівні, зараз робота переходить поступово на політичний рівень, ми працюємо над організацією візиту президента України до Брюсселя, де він зустрінеться з керівництвом ЄС і де мають бути остаточно досягнуто домовленості щодо ключових політичних проблем, які сьогодні ще існують щодо нашої угоди", - сказав він.

За словами Філіпчука, для України "лакмусовим папірцем" буде те, що саме знайде відображення в угоді про асоціацію після завершення переговорного процесу.

"Протягом жовтня місяця ми отримаємо відповідь на низку тих запитань, які нас хвилюють, щодо того, наскільки угода буде відображати повністю ті завдання, заради яких ми розпочинали переговори щодо цієї угоди", - додав він.

Філіпчук зазначив, що на саміті "Східного партнерства" у Варшаві вдалося зробити крок до вирішення однієї з політичних проблем угоди про асоціацію щодо формулювання про перспективи запровадження безвізового режиму.

"Вперше з мови, яка використовується в документах, під якими стоїть підпис ЄС, знято згадку про довготермінову перспективу запровадження безвізового режиму", - сказав він.

Водночас Філіпчук зазначив, що попри всі зусилля поляків та інших країн-партнерів у ЄС, не вдалося подолати скептицизм, який існує щодо продовження політики розширення ЄС і відкриття європейської перспективи для інших країн Європи, зокрема України і Молдови.

Представник МЗС зазначив, що в Євросоюзі вже понад 10 років відбувається дискусія, чи повинен ЄС розширюватися на Схід, чи зупинити свої кордони на кордонах з Україною і запропонувати Києву привілейоване партнерство, але не членство в ЄС.

"Саме тому ми вели роботу над угодою про асоціацію, щоб поставити крапку в цій дискусії і чітко відкрити перед Україною і всім регіоном нову перспективу того, що після виконання всіх критеріїв ми зможемо стати частиною спільного європейського дому", - сказав Філіпчук.

За його словами, цей проект відкриває не лише Україні, а й країнам Східної Європи можливість мати якісно новий рівень відносин із ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
18:21
Зеленський провів Ставку: увага до захисту інфраструктури, ситуація на фронті, виробництво зброї
18:20
Михальчик здобув срібну нагороду на перегонах "24 години Ле-Мана"
18:19
Зеленський сподівається, що Трамп не буде проти України
17:58
Українці зможуть лишатися у Німеччині попри протермінований паспорт
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
17:47
Росіяни поцілили біля залізничного вокзалу в Балаклії на Харківщині: семеро постраждалих
17:37
Порносайт для котів: зоозахисники в оригінальний спосіб закликали стерилізувати тварин
Усі новини...