Депутати знову не змогли домовитися, як рятувати Тимошенко

Четвер, 6 жовтня 2011, 11:21

Лідери фракцій не змогли досягти компромісу щодо розгляду президентського законопроекту про гуманізацію кримінального законодавства.

Про це після засідання погоджувальної ради у четвер заявив спікер Володимир Литвин.

За його словами, на погоджувальній раді обговорювалося кілька пропозицій досягнення компромісу між більшістю і опозицією.

Як відомо, президентський законопроект передбачає лише декриміналізацію господарських злочинів, тоді як опозиція наполягає на виведенні з-під кримінальної відповідальності злочинів, що підпадають під дію 364 і 365 статей Кримінального кодексу, за якими, зокрема, судять екс-прем’єра Юлію Тимошенко та екс-голову МВС Юрія Луценка.

"Пропонувалося декілька варіантів розгляду проекту закону. Перший варіант – розглянути його у першому і другому читанні і ухвалити остаточне рішення, повністю виключивши 365 статтю (з переліку статей, за які наступає кримінальна відповідальність)", - розповів Литвин.

"Другий варіант – розглядати питання у першому читанні і при підготовці до другого читання напрацьовувати аргументи для того, щоб врахувати пропозиції і доповнення до цього закону", - додав він.

За словами Литвина, третя пропозиція полягала в ухваленні президентського законопроекту у першому читанні і в дорученні комітету при підготовці документу до другого читання внести пропозиції щодо вилучення з відповідного законодавства 365 і 191 статей Кримінального кодексу.

У результаті, за словами спікера, лідери фракції домовилися продовжити консультації "для того, щоб вийти на рішення, яке дістане підтримку не 226 депутатів, абсолютної більшості сесійної зали".

"Якщо не знайдемо компромісу, доведеться тоді йти за регламентною процедурою – розглядати у першому читанні і розраховувати, що при розгляді поправок і уточнень до проекту закону буде знайдено той компроміс, на якому є відповідне наполягання", - сказав він.

Як відомо, у вівторок Верховна Рада відхилила усі опозиційні законопроекти, якими пропонувалося декриміналізувати статті Кримінального кодексу, за якими судять Тимошенко і Луценка.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...