Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РАДА СХВАЛИЛА ПРЕЗИДЕНТСЬКУ ГУМАНІЗАЦІЮ

Четвер, 6 жовтня 2011, 18:22

Верховна Рада прийняла в першому читанні президентський законопроект про декриміналізацію окремих статей Кримінального кодексу.

За відповідне рішення проголосували 278 депутатів.

Президентський законопроект передбачає лише декриміналізацію господарських злочинів, тоді як опозиція наполягає на виведенні з-під кримінальної відповідальності злочинів, що підпадають під дію 364 і 365 статей Кримінального кодексу, за якими, зокрема, судять екс-прем’єра Юлію Тимошенко та екс-голову МВС Юрія Луценка.

Представляючи в сесійному залі проект закону керівник Головного управління з питань судоустрою адміністрації президента Андрій Портнов зазначив: "Ми прогнозуємо, що ухвалення цього законопроекту унеможливить маски-шоу та інших оборудок, коли держава спілкується з бізнесом".

"Цим законом встановлюється менше можливостей для суду і правоохоронців застосовувати цей закон для тиску на інвестиційне середовище", - заявив чиновник.

"Встановлюються механізми, за якими ти якщо скоїв злочин, маєш бути незацікавлений у його повторенні. Ти заплатиш державі штраф, і не треба тебе тримати у в’язниці, тому що у в’язниці, як правило, за економічні злочини перебувають фігуранти кримінальних справ, а в той час на волі позбавляються бізнесу", - уточнив Портнов.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування