Суддя Вовк вкотре відмовився заслухати слідчих, які "залякували свідків"

П'ятниця, 7 жовтня 2011, 11:53

Суд відхилив клопотання екс-міністра Юрія Луценка про виклик до суду у якості свідків слідчих, які проводили судове слідство.

Про це повідомив суддя Сергій Вовк у ході судового засідання.

Луценко виніс клопотання про виклик слідчих Войченка, Деркача, Макарчука, які "проводили слідчі дії та сфальшували докази".

"За час судового слідства ми допитали вісім свідків, з них сім, крім одного, сказали, що протоколи не відповідають дійсності", - наголосив Луценко.

"Ми вже від другого свідка чуємо, що йому погрожували. Коли слідчий каже, що будь-кого можна посадити на десять років, знайти його вину – це залякування свідків", - зазначив Луценко, наголосивши, що суд може стати "заручником заляканих свідків".

Водночас прокурор Віктор Клименко зауважив, що на даній стадії захист не може виносити такі клопотання.

"Мабуть, у нас різні КПК (Кримінально-процесуальні кодекси), тому що у нас вказано, що клопотання можна виносити на будь-якій стадії", - зазначив адвокат Луценка Ігор Фомін.

Втім, суддя Вовк, не виходячи до нарадчої кімнати, відхилив клопотання, оскільки вважає його передчасним. За його словами, сторона захисту зможе повторно винести клопотання на наступних стадіях.

Наразі у суді почався допит свідка екс-заступник керівника апарату міністра МВС Валерія Мельника.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування