ЧОРНОБИЛЬЦІ ЗЛАМАЛИ ПАРКАН І ПРОРВАЛИСЯ ДО РАДИ

Вівторок, 1 листопада 2011, 09:25

Чорнобильці, які протестують під парламентом проти скасування пільг, зламали паркан і прорвалися під стіни Верховної Ради.

Як передає кореспондент "Української правди", близько півтори тисячі осіб заполонили подвір’я Верховної Ради.

Паркан зламано у двох місцях.

Протестувальники перебувають біля першого під’їзду ВР, через який зазвичай до парламенту потрапляють офіційні делегації.

 
Фото з Facebook Олександра Аргата та Лесі Оробець

Під’їзд оточений подвійним кордоном "Беркуту".

Мітингувальники скандують "Ганьба!". Вони виступають проти порушення їхніх прав на пільги під час ухвалення закону про державні гарантії щодо виконання рішень судів.

У розмовах між собою чорнобильці зазначають,що будуть "стояти до 3 листопада, а тоді вийдуть ще й афганці".

Як відомо, чорнобильці вимагають виконати рішень судів про призначення пенсій, погашення заборгованості з виплат компенсацій і поточних пенсій, а також порушити кримінальні справи у відношенні винних у невиконанні рішень судів про призначення чорнобильцям пенсій.

Напередодні, 31 жовтня, лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що Верховна Рада до кінця цього пленарного тижня розгляне закон про скасування пільг ветеранам і ліквідаторам аварії на ЧАЕС.

20 жовтня Верховна Рада зняла з розгляду законопроект про вповноважування Кабінету міністрів установлювати порядок компенсацій пільговикам.

Уранці того ж дня близько 200 представників Федерації профспілок і чорнобильців зібралися біля будівлі парламенту з вимогою підвищити передбачені соціальні стандарти й гарантії в держбюджеті-2012 рік і не допустити скорочення пільг.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...