Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенку не подобається, що комуністи досі при владі

Субота, 5 листопада 2011, 13:31

Українське суспільство має дати належну оцінку діям комуністичного режиму.

Про це заявив лідер "Нашої України", екс-президент Віктор Ющенко, виступаючи на відкритті міжнародній конференції "Співпраця СРСР та Німеччини у міжвоєнний період та під час ІІ Світової війни: причини та наслідки", повідомляє прес-служба партії.

Він підкреслив, що багато міжнародних інституцій, у тому числі ОБСЄ і ПАРЄ, засудили сталінський комуністичний режим, прирівнявши його до фашистського. Водночас в Україні комуністи і досі знаходяться у владних органах.

"Як би не було важко, європейська спільнота переважно впоралась з викликами фашистської ідеології через міжнародні трибунали, через світовий і національний політичний осуд. Ми прийшли до відчуття, що фашизм відновити важко, чого не можна сказати про комуністичну ідеологію", - сказав Ющенко.

"Ми не пройшли осуду тієї злочинної системи, яка називається сталінізм, і тому у нас така тяжка дорога", - підкреслив екс-президент.

Заступник голови політради "Нашої України" Володимир Огризко, виступаючи на конференції, також підкреслив, що цей форум має стати серйозним імпульсом і сигналом для суспільства про те, що потрібно переводити справу осуду комунізму в політичну площину.

"Треба розпочати процес осудження і засудження комуністичної ідеології як злочинної і тотожної фашизму", - сказав Огризко.

За його словами, після політичної частини можна буде перейти до практично-юридичних справ, головним завданням яких буде оголошення комуністичної ідеології поза законом.


Ющенко і Огризко підтримали проект ухвали Міжнародної наукової конференції, в якій пропонується зазначити необхідність створення Міжнародного трибуналу для розгляду злочинів комунізму та розпочати судове переслідування живих виконавців комуністичних злочинів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування