Комуністам і "свободівцям" заборонили мітингувати на Майдані і Хрещатику

Субота, 5 листопада 2011, 15:58

Окружний адміністративний суд Києва заборонив проведення масових акцій 7 листопада на Хрещатику і Майдані Незалежності.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на ВО "Свобода", таке рішення суд прийняв у п'ятницю, розглянувши звернення КМДА.

Голова Київської міської організації ВО "Свобода" Андрій Іллєнко повідомив у суботу агентству, що об'єднання задоволено цим рішенням суду і має намір простежити, щоб воно було виконане комуністами.

"Я самого рішення ще не бачив, але з того, що мені відомо - заборонено проведення акцій на Хрещатику і Майдані Незалежності", - сказав Іллєнко.

Він нагадав, що ВО "Свобода" також подавала заявку на проведення акції 7 листопада на Майдані Незалежності, однак має намір виконати рішення суду і не буде проводити цю акцію.

"Не має сенсу проводити. Наша мета була - тим чи іншим способом не допустити комуністів на Майдан Незалежності і Хрещатик. Відповідно, якщо суд їм заборонив, то ми просто будемо дивитися, щоб рішення суду було виконано", - заявив Іллєнко.

На його думку, дане рішення суду свідчить про зростаючий вплив націоналістичного руху в столиці, і суд змушений рахуватися з цим.

Разом з тим, націоналісти не мають наміру перешкоджати Компартії проводити акцію біля пам'ятника Леніну на Бессарабській площі з нагоди 94-ї річниці жовтневої соціалістичної революції.

За його словами, Київська міська державна адміністрація не проводила ніяких нарад з організаторами акцій 7 листопада, щоб досягти з ними якихось домовленостей про місце і час проведення акцій.

"Скоріш за все, ні, бо нас на неї ніхто не запрошував", - зазначив він.

Як повідомлялося, до КМДА надійшло 6 заявок на проведення акцій 7 листопада з загальною чисельністю учасників близько 6 тисяч чоловік.

Зокрема, КПУ подала заявку на проведення акції за маршрутом: Бессарабська площа - Майдан Незалежності - Кабінет міністрів на 4 тисячі осіб, ВО "Свобода" - на Майдані Незалежності на 500 осіб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News