Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Феодосії затримали трьох керівників міста

Понеділок, 7 листопада 2011, 15:41

Прокуратура затримала трьох начальників управлінь Феодосійського міськвиконкому.

Порушення цілого ряду кримінальних справ стало результатом комплексної перевірки прокуратури, повідомляє "Крым.Комментарии" з посиланням на джерело у феодосійській мерії.

Затримані начальник управління комунального майна, начальник управління земельних ресурсів та начальник управління освіти.

"Там питання по бюджетних коштах - грошах, які виділялися на будівництво та реконструкцію систем водовідведення. Були виявлені такі факти, коли двічі проводився тендер на одні й ті ж роботи. Фактично, коли роботи були зроблені, по паперах вони проводилися повторно. Відповідно, проплачувалися повторно", - сказало джерело.

"Наприклад, проводили роботи з ізоляції труб, коли ці труби давно вже лежали в землі. Цілий ряд об'єктів продавалися за заниженими ставками, земля передавалася за заниженими ставками - там мільйонні збитки", - додали в мерії.

За словами джерела, "страшні" порушення виявлені і в системі освіти.

"Перевірка виявила, що феодосійських дошкільнят годували незрозуміло чим: зеленими курми, бульйоном зі смаком лікарських препаратів", - розповіло джерело.

Під час комплексної перевірки Феодосії, проведеної прокуратурою, у представників наглядового відомства також виникли питання до мера міста та його першого заступника.

"Серія гучних кримінальних справ, затримання одразу трьох начальників управлінь, природно, тінь падає на перших осіб. За деякими кримінальними справами може бути доведена безпосередня причетність мера і його першого заступника", - розповіло джерело.

Сам мер Феодосії Олександр Бартєнєв, який в понеділок у складі кримської делегації мав відправитися до Китаю, повідомив, що здав квитки.

"Я вже в Китаї, в лапках. Який Китай, коли йде така перевірка? Коли почалася перевірка - тоді і скасував Китай, кілька днів тому... Я платив свої гроші, якусь частину мені повернуть, якусь не повернуть" , - сказав він.

За словами мера Феодосії, не з усіма звинуваченнями прокуратури він згоден.

"Поки претензії великі. Але те, що я читаю в інтернеті, я, м'яко сказати, не згоден. А що коментувати? Прокуратура має право перевіряти, зобов'язана перевіряти... Головне, щоб нам такі умови дали, щоб ми змогли захищатися... Є багато справедливого , але є багато того, що підлягає вивченню", - вважає Бартєнєв.

Зокрема, відповідаючи на запитання, чи справді затримані начальники деяких управлінь, Олександр Бартєнєв сказав: "Затримані, звичайно. Це офіційна інформація. Відкрито кримінальні справи, порушені. Будуть займатися".

При цьому мер не став уточнювати, що саме інкримінується чиновникам.

"Це треба у слідчого запитувати", - сказав міський голова в коментарі Новостям Крыма.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування