Вища рада юстиції підозрює Судову палату ВСУ у порушенні суддівської присяги

Понеділок, 7 листопада 2011, 16:17

Вища рада юстиції відкрила провадження за порушення суддівської присяги членами Судової палати з кримінальних справ Верховного Суду.

Про це в ході брифінгу повідомив заступник генпрокурора Михайло Гаврилюк, пише УНІАН.

За його словами, суддів Верховного суду звинувачують у тому, що у 2009-2010 роках вони незаконно змінили 15 особам вироки з довічного ув’язнення на 15 років позбавлення волі.

Гаврилюк розповів, що до Вищої ради юстиції надійшли звернення народних депутатів, у яких містяться дані про порушення присяги вказаними суддями.

Заступник генпрокурора зазначив, що до цих рішень частково причетний весь склад суддів вказаної палати ВСУ.

Разом з тим, заступник генпрокурора зауважив, що відкриття провадження Вищою радою юстиції "ні в якому разі не пов’язане з ротацією у Верховному Суді", а також із переобранням найближчим часом його голови.

У разі необхідності до Верховної Ради будуть внесені відповідні подання щодо суддів, які вчинили дії всупереч суддівській присязі.

Також заступник генпрокурора повідомив, що частину суддів, які підозрюються у вчиненні незаконних дій, уже звільнено з посад за власним бажанням.

Разом з тим, Гаврилюк не виключив, що стосовно окремих осіб, у разі прийняття відповідного рішення та за наявності підстав, буде відкрито кримінальне провадження.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News