Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко: українська економіка "давно зґвалтована і не рухається"

Вівторок, 8 листопада 2011, 12:32

Петро Порошенко вважає, що українську економіку може спіткати доля грецької.

Про це він сказав в інтерв’ю газеті "День".

На прохання охарактеризувати стан української економіки ,Порошенко сказав: "Вона вже давно зґвалтована і не рухається. А методи, якими сьогодні намагаються її оживити, просто варварські".

"З одного боку, влада оживляє економіку нібито проводячи дерегуляцію, декларуючи зниження податкових ставок, а з іншого — витягуючи з економіки абсолютно невиправдані в умовах кризи податкові "забаганки", - заявив бізнесмен.

"Це нагадує, коли в лікарні з одного боку хворого підключили до апарата штучного дихання, а з іншого — душать, схопивши його за горло. От і виходить, що нашу "хвору" економіку і лікують, і вбивають. Та ще й чекають від цього результату", - додав він.

Порошенко скептично оцінив реформи влади, зауваживши, що та не розуміє, навіщо їх робить.

".. Сьогодні в нас немає задекларованої мети, а реформи, як засіб її досягнення, проводяться. В таких умовах цей рух не те що безсистемний, а відсутній як такий", - зазначив Порошенко.

"Україна живе не за коштами. Нам кажуть, що ми у даних умовах маємо значно менший борг щодо ВВП, але темпи, за якими ми набираємо ці борги, кризи й ризики, пов’язані з погіршенням умов торгівлі за основними продуктами українського експорту при бездіяльності влади, гарантовано призведуть, якщо нічого не робити, до стану, близького до грецького, де сьогодні безробіття — 16%", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...