Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Водіїв голів МВС тренували в СБУ

Середа, 9 листопада 2011, 11:47

Другий водій екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка також мав доступ до державної таємниці і був оформлений старшим оперуповноваженим, як і Леонід Приступлюк.

Про це повідомив свідок, колишній водій Луценка Анатолій Юхименко.

За словами свідка, у нього був допуск до державної таємниці ще з того часу, коли він служив на флоті. Після переходу до департаменту оперативної служби цей доступ йому було поновлено.

Також Юхименко наголосив, що як і Приступлюк він був оформлений старшим оперуповноваженим у департаменті оперативної служби.

Юхименко зауважив, що хоч і виконував функції водія міністра з 2005 року, отримував зарплату в департаменті оперативної служби.

У той же час він підкреслив, що не виконував жодних інших функцій, крім водійських. Бо єдиною вимогою до водіїв міністра внутрішніх справ був їхній досвід роботи водієм.

Також свідок зазначив, що на службових автомобілях міністра була встановлена спецапаратура, якою водіїв міністра вчили користуватися в СБУ. Відповідно інші водії міністерства не мали б права керувати машиною Луценка.

Юхименко також зазначив, що водії інших міністрів також працювали в департаменті оперативної служби.

Після допиту Юхименка захист вніс клопотання про виклик до суду тих свідків, які не з'явились на допит, в порядку черговості.

"Я маю право викликати свідків обвинувачення, щоб хоч хтось мене звинуватив. Дайте тих свідків, яких вони ж (сторона обвинувачення) і визначили", - зазначив Луценко.

"Я клопочу, щоб процес був зрозумілим та логічним, щоб люди розуміли, що Луценку інкримінують та що є насправді", - зазначив екс-міністр, наголошуючи, що свідків потрібно викликати в тому порядку, в якому вони були визначені раніше.

У той же час суддя Сергій Вовк відхилив клопотання, пообіцявши "вживати усі дії, щодо викликання осіб відповідно до їх послідовності".

Після цього у суді оголошено перерву до 10 листопада, 10-ої години ранку.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування