Сина кримського депутата, що на смерть збив дівчину, амністували

Четвер, 1 грудня 2011, 11:18

Син депутата Сімферопольської міськради Йосипа Файнгольда Віталій, який у 2008 році на "Бентлі" на смерть збив дівчину, звільнений від покарання.

Про це повідомив перший заступник прокурора Криму Олексій Угрюмов, пише "Сегодня".

"У зв'язку з законом "Про амністію в 2011 році" суд звільнив Віталія Файнгольда від покарання. Він був визнаний винним, але це рішення було відхилено Апеляційним судом АРК", - пояснив заступник прокурора.

За його словами, прокуратура Криму готує з цього приводу касаційне подання.

Угрюмов також зазначив, що батько Віталія, Йосип Файнгольд, який був затриманий 17 листопада за звинуваченням у шахрайстві, залишиться під вартою як мінімум ще два місяці, оскільки рішенням Апеляційного суду Криму адвокату мільйонера було відмовлено в оскарженні.

Як відомо, у вересні 2008 року в Сімферополі в результаті зіткнення автомобіля "Бентлі" під керуванням Файнгольда-молодшого і мотоцикла "Сузукі" на місці загинула водій мотоцикла Ганна Мішуткіна.

За оцінками очевидців, автомобіль рухався зі швидкістю 200 км/год. Після зіткнення з мотоциклом "Бентлі" продовжив рух і врізався у два інших автомобіля, водії яких потрапили до лікарні з численними травмами.

Порушену стосовно Віталія Файнгольда кримінальну справу було об'єднано ще з однією - за фактом хуліганських дій у травні 2002 року в нічному клубі "Два капітани" у Сімферополі.

Тоді нетверезий Віталій Файнгольд, якого супроводжували два охоронці, відмовився платити за вхід і накинувся на касира. Коли його спробувала заспокоїти охорона клубу, охоронці Файнгольда застосували до неї електрошокер та газовий балончик. Після цього вони відібрали в охоронців гумові кийки і почали їх ними ж бити. Потерпілі отримали множинні тілесні ушкодження.

Прокуратура Криму закрила справу за фактом побиття охоронців у сімферопольському нічному клубі. В обвинувальному висновку Файнгольду-молодшому інкримінується тільки участь у дорожній аварії.

Нагадаємо, закон про амністію 2011 року президент Віктор Янукович підписав у липні. Тоді радник президента Андрій Портнов заявив, що оголошення амністії дозволить знизити кількість осіб, які перебувають у місцях позбавлення волі та не становлять значної суспільної небезпеки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування