Клюєв попросив Пшонку зайнятися задорогими авто чиновників

П'ятниця, 2 грудня 2011, 10:34

Мінекономрозвитку виявило факти порушень законодавства при закупівлі легкових автомобілів органами влади та державними підприємствами.

Про це повідомляє прес-служба міністерства.

Матеріали, підготовлені за результатами перевірки, міністерство передало до Генеральної прокуратури для вжиття заходів згідно з чинним законодавством.

Так, міністерство знайшло факти порушень вимог постанови кабінету міністрів, яка регулює граничні суми витрат на придбання автомобілів за рахунок державного і місцевих бюджетів.

Виявлено, що протягом останнього часу здійснено неправомірні закупівлі легкових автомобілів за цінами, які перевищують встановлені постановою граничні суми витрат.

Згідно з вимогами вказаної постанови, вартість легкових автомобілів для керівників органів місцевого самоврядування, бюджетних установ і організацій не може перевищувати 60 тисяч гривень.

При цьому керівники центральних та місцевих органів виконавчої влади повинні забезпечити включення до контрактів умов щодо дотримання граничних сум витрат, затверджених постановою.

Міністерство нагадує, що державне підприємство "ТЕЦ-2 "Есхар" після проведення двічі у червні–жовтні 2011 року відкритих торгів, що не відбулись, здійснило закупівлю в одного учасника автомобілю BMW X5 у ТОВ "Баварія Моторс" на загальну очікувану вартість 800 тисяч гривень.

ВП "Рівненська АЕС" ДП "НАЕК "Енергоатом" у листопаді 2011 року за результатами проведення відкритих торгів укладено договір з ТОВ "Автоконцепт" на придбання автомобіля Toyota Land Cruiser 200 на очікувану вартість 799 тисяч 830 гривень.

Управлінням капітального будівництва Донецької міськради у листопаді 2011 року за результатами проведення відкритих торгів укладено договір з ТОВ "Тріол-Авто" про закупівлю Passat Limousine B7 вартістю 323 тисяч 620 гривень.

КП "Управління автомобільних шляхів" Житомирської міськради у листопаді 2011 року за результатами проведення відкритих торгів укладено договір з ТОВ "СтарКар" автомобіля Toyota Highlander вартістю 435 тисяч гривень.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування