Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович піде подивитися, з ким зіграє Україна на Євро-2012

П'ятниця, 2 грудня 2011, 11:25

Віктор Янукович візьме участь у церемонії жеребкування групового етапу Євро-2012.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Жеребкування чемпіонату Європи з футболу 2012 року відбудеться ввечері у п'ятницю у столичному палаці "Україна".

Водночас, як повідомляє прес-служба, Янукович висловив переконання, що Україна прийме матчі Євро-2012 на гідному рівні.

Про це глава держави заявив в інтерв'ю ізраїльській газеті Haaretz, опублікованому в газеті "Спорт-Експрес".

"Ми зробили сюрприз. Протягом короткого періоду часу побудували стадіони, проклали дороги. Будівництво терміналів добігає кінця. Україна надто любить футбол, щоб у нас було право відмовитися від чемпіонату Європи", - сказав Янукович.

Янукович не втримався, щоб вкотре не дорікнути попередникам. За його словами, ще навесні 2010 року ситуація з підготовкою України до Євро-2012 "була катастрофічною".

"За винятком "Донбас-Арени" в Донецьку в нас практично нічого не було готове - ані стадіонів, ані готелів, ані тим більше доріг або аеропортів... Йшлося не про втрату двох приймаючих міст із чотирьох, а саме про втрату всього турніру", - зазначив він.

"Радники попереджали мене, що ми можемо попросту не вписатися в часові рамки, встановлені УЄФА, оскільки для деяких об'єктів не були готові навіть проекти", - сказав президент.

Проте, зазначив Янукович, він зумів переконати президента УЄФА Мішеля Платіні, що Україна впорається з підготовкою до турніру вчасно.

"Чотири години він намагався переконати мене в тому, що не існує ніяких, навіть мізерних шансів встигнути побудувати усе менш ніж за два роки. Останню годину я намагався переконати його у протилежному: при дуже напруженій роботі й загальній зацікавленості ми зможемо відстояти Євро-2012 для України", - зазначив глава держави.

"Наскільки ж приємно було чути слова Платіні, коли він приїхав за рік - навесні 2011-го. Перше, що він заявив мені при зустрічі: "Це фантастика. Я не можу повірити своїм очам", - сказав Віктор Янукович.

Нагадаємо, у фінальній стадії чемпіонату візьмуть участь 16 команд, серед яких збірні України і Польщі. Під час жеребкування своїх суперників дізнається і національна команда України. Стежте за результатами жеребкування за допомогою онлайн-трансляції на сайті Champion.com.ua.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування