Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тюремники: європейці побачили позитив в Лук`янівському СІЗО

П'ятниця, 2 грудня 2011, 20:00

Комісія Європейського комітету зі запобігання тортур (ЄКПТ) надала позитивну оцінку створеним умовам в Київському слідчому ізоляторі.

Про це повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби.

В рамках виконання плану роботи члени ЄКПТ 29 листопада - 1 грудня 2011 року відвідували Київський слідчий ізолятор.

По завершенню інспектування Київського СІЗО 1 грудня на базі цієї установи відбулась зустріч міжнародних експертів з керівництвом установи та ДПтСУ, на якій обговорювались попередні результати інспектування, шляхи подальшого вирішення на державному рівні нагальних питань.

"Експертами ЄКПТ та безпосередньо керівником комісії було висловлено слова вдячності за сприяння у всебічному та безперешкодному інспектуванні установи, а також зазначено, що на даному етапі не представляється можливим надати повний звіт та висновки за підсумками роботи комісії від ЄКПТ", - зазначили в службі.

"Одночасно, попередньо експертами надано позитивну оцінку створеним умовам тримання неповнолітніх ув’язнених, умови у приміщеннях медико-санітарної частини, завершення будівництва нового режимного корпусу для тримання заарештованих жінок, а також проведеними поточними ремонтами приміщень харчоблоку, камер, тепло-, водо- та електромереж", - уточнюється в повідомленні.

Як відомо, делегація Європейського комітету зустрілася в СІЗО з екс-прем'єром Юлією Тимошенко і екс-міністром внутрішніх справ Юрієм Луценко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування