Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У регіонах Росії нарахували більше 100% виборців. Але вибори визнали

Понеділок, 5 грудня 2011, 11:37

У Росії одразу на декількох дільницях при оприлюдненні результатів ЦВК кількість голосів перевищило 100%.

Так, телеканал Вести, передаючи дані ЦВК у Свердловській області, нарахував 115,35% виборців, які проголосували.

У Ростовській області, за даними ЦВК проголосували аж 146,47%, а у Воронезькій - 128,96%.

 

У той же час у Чечні, провладна партія Єдина Росія набрала майже 100%. За даними ЦВК, за неї віддали голоси 99,48% виборців. Як відомо, президент Чечні Рамзан Кадиров є ставлеником Кремля, також фінансування Чечні в десятки разів перевищує фінансування регіонів Центральної Росії, якщо перераховувати на кількість населення.

Тим часом міжнародні спостерігачі від ПАРЄ й ОБСЄ відзначають велику кількість порушень у ході виборів у Держдуму, а також втручання влади в хід голосування, заявив президент ПАРЄ Петрос Ефтіміу, який очолював об'єднану групу спостерігачів від ПАРЄ й ОБСЄ.

"Самі вибори відзначені втручанням органів влади", - сказав він на прес-конференції в Москві в понеділок, передає Газета.ru з посиланням на Інтерфакс.

"Була ціла низка порушень, коли сама процедура підрахунку голосів порушувалася, і була ціла низка фактів серйозних вкидання бюлетенів у виборчі скриньки, з більш ніж однієї третини виборчих дільниць ми не одержали копії результатів голосування, і були звіти про те, що були перешкоди роботі наших спостерігачів", - заявив Ефтіміу.

Разом з тим він висловив думку, що недільні вибори довели, що російський народ може сформувати майбутнє країни шляхом висловлення своєї думки, незважаючи на різні труднощі.

У цілому негативна оцінка спостерігачів від ОБСЄ й ПАРЄ дисонує з думкою місії спостерігачів від СНД, що оцінила минулі вибори депутатів Держдуми як транспарентні й такі, що відповідають законодавству.

"Оцінюємо результати в Державну думу шостого скликання як відповідному виборчому законодавству Російської Федерації й загальновизнаних демократичних норм", - сказав раніше в понеділок на прес-конференції в ЦВК РФ керівник місії Володимир Гаркун.

"Місія спостерігачів від СНД не зафіксувала порушень виборчого законодавства РФ, які могли б вплинути на результати виборів", - підкреслив Гаркун.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування