Литвин каже, що депутатам більше не роздаватимуть квартири

Понеділок, 5 грудня 2011, 12:37

Спікер Володимир Литвин прогнозує, що у майбутньому депутатам не виділятимуть житла.

Про це він сказав на брифінгу, відповідаючи на запитання про скасування пільг для депутатів.

За словами Литвина, проектом держбюджету на 2012 рік передбачено скасування усіх депутатських пільг "за винятком заробітної плати та проїзду", а депутатські пенсії обмежено 8000 гривень, згідно з Пенсійною реформою.

Він також нагадав, що цього року депутатам було виділено 17 службових квартир, і "зараз піднімається питання про те, щоб це службове житло перевести у неслужбове".

"Більше нічого не виділялося, і в майбутньому, очевидно, не виділятиметься", - сказав Литвин.

На прохання прокоментувати рішення Київради про надання дозволу на будівництво депутатського містечка на Подолі, Литвин сказав, що знає лише про наміри зводити подібне містечко у Конча-Заспі на місці табору відпочинку.

"Я думаю, що з цього нічого не вийде, і ніхто будувати містечка в осяйній перспективі не буде, тому що коштів на це нема", - сказав він.

Спікер нагадав, що наступного року пропонується урізати фінансування Верховній Раді.

За словами Литвина, у зв’язку з резонансом, викликаним інформацією про закупку нових ноутбуків для депутатів, він також доручив надати йому погоджений регламентним комітетом список закупленої оргтехніки та цін на неї.

Спікер наголосив, що йдеться про стаціонарні комп’ютери, "які ніхто не зможе винести з Верховної Ради".

"У вівторок, очевидно, буде прийнято рішення про зменшення документообігу, що дозволить зекономити близько мільйона гривень на рік. Наступний рік – це взагалі відмова від паперових носіїв", - сказав також Литвин.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування