Кузьмін не вірить в альтруїзм Луценка: "Він повинен відповісти"

Середа, 7 грудня 2011, 11:45

Перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін запевняє, що на свідків у справі екс-голови МВС Юрія Луценка тиск не чиниться.

Про це він заявив в інтерв'ю "Комсомольській правді в Україні", спростовуючи твердження захисту Луценка про те, що більшість свідків стають на сторону екс-міністра й що слідчі Генпрокуратури тиснуть на свідків.

"Це не відповідає дійсності. Свідки дають свідчення лише по відомих їм обставинах справи. Жодного тиску на свідків із метою отримання свідчень проти екс-міністра не було", - запевнив Кузьмін.

Він також переконаний, що Луценко мав особисту вигоду з рішень на користь свого колишнього водія Леоніда Приступлюка, які, за словами Кузьміна, були незаконні й завдали вагомої шкоди держбюджету.

"У цілому Юрій Віталійович незаконно витратив близько мільйона гривень. Він не тільки незаконно платив зарплату й пенсію водію, незаконно перерахував гроші на святкування Дня міліції всупереч забороні Кабміну. У нас у країні під кримінальну відповідальність потрапляють і за дрібніші розкрадання", - сказав представник ГПУ.

За словами Кузьміна, "Луценко вчинив злочин, насамперед, посадовий і повинен за це відповісти".

"А як ви вважаєте, він усе це робив безкорисливо? З альтруїстичних спонукань?", - поцікавився він.

"Його водій був незаконно прийнятий на роботу в розвідку й жодного дня там не працював. Йому незаконно призначили пенсію в декілька тисяч гривень. Він двічі протягом року отримав квартиру від держави. А в останній квартирі цього "розвідника" прописався, точніше зареєструвався, сам міністр Луценко", - сказав Кузьмін.

"Так отримав Луценко вигоду від свого "безкорисливого" вчинку? І навіщо йому ця квартира? І навіщо йому в ній реєструватися?", - не розуміє він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування