Донька Тимошенко передала ЄС прохання матері

Середа, 7 грудня 2011, 18:03

Донька лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко Євгенія Карр закликає лідерів Європейського союзу підтримати європейську перспективу України.

Про це вона заявила у середу, виступаючи на Конгресі Європейської народної партії, повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

"Сьогодні від імені моєї мами я прошу вас подвоїти наші спільні зусилля задля наближення європейського майбутнього України", - наголосила Карр.

"Ця перспектива змушує мою маму та її соратників боротись далі попри всі утиски, яким вони піддаються. Вона та її команда продовжуватимуть робити все можливе для своєї країни, і я вірю, що їхня місія досягне успіху у вільній Україні, яка зможе з гордістю посісти своє місце поряд з вами, в родині європейських держав", - сказала вона.

Під час Конгресу для Тимошенко, яку також було запрошено, спеціально залишили порожній стілець з її фотографією за гратами "Україні - Волю".

Фото прес-служби "Батьківщини" 

"Сильна та зростаюча підтримка моєї мами із наближенням парламентських виборів наступного року є єдиною причиною того, чому українська влада позбавила її свободи. Ніхто не вірить в законність звинувачень, за якими її було засуджено", - заявила Карр.

За словами доньки Тимошенко, без рішучих дій для порятунку опозиції від фізичного знищення Україна може знову, через двадцять років після падіння СРСР, перетворитись на однопартійну державу на кордоні ЄС.

Карр також подякувала лідерам ЄС за підтримку Тимошенко та українського народу у боротьбі за своє право стати частиною демократичного світу, частиною європейської родини.

"Дякую за те, що не залишились байдужими до України, навіть у ці складні для Європи часи", - підкреслила вона.

Зал зустрів її виступ оплесками та стоячи.

Планується, що Конгрес ЄНП прийме Резолюцію по Україні.

Як відомо, 11 жовтня екс-прем‘єра було засуджено до 7 років ув‘язнення.

Країни ЄС, США, Канада та правозахисні організації визнали цей вирок політично-вмотиваним та неодноразово закликали українську владу звільнити Тимошенко і надати їй право на повноцінну участь в політичному житті країни.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування