Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українським морякам, що везли вибухівку, загрожує в'язниця

Четвер, 5 січня 2012, 19:16

Капітану і старшому помічнику суховантажу Thor Libertyn, затриманого у Фінляндії, загрожує кримінальне переслідування.

Про це повідомив у четвер державний прокурор Фінляндії Юха-Мікко Хямялайнен (Juha-Mikko Hamalainen), передає "Інтерфакс-Україна".

Він уточнив, що капітан і старший помічник судна підозрюються у недбалій організації навантаження вибухових речовин.

"Командування судна повинне було знати, що навантаження вибухових речовин в картонних коробках не відповідає вимогам безпеки, вони повинні були бути в спеціальних контейнерах", - сказав прокурор.

Всього на борту було 158 тонн вибухових речовин, багато коробок були розірвані і загрожували безпеці суховантажу.

У той же час суховантажу і команді, що складається з громадян України, в тому числі і капітану і старпомычникові дозволено покинути Фінляндію.

Справа капітана і старпома буде розглянута в надвірному суді Кюменлааксо (Kymenlaakso), процес може бути проведений заочно. Їм загрожує штраф або тюремне ув'язнення терміном до трьох місяців, зазначив прокурор. Підозрювані заперечують свою провину.
    
Після того як у середу уряд Фінляндії дозволив видати суховантажу транзитні документи на провезення військових вантажів, у четвер почалося вантаження на судно 69 протиповітряних ракет Patriot, заарештованих в грудні і тимчасово розміщених на складах Сил оборони Фінляндії.

За інформацією прес-служби МЗС України, судно Thor Liberty має відправитися в пункт призначення - Південну Корею - орієнтовно 6 січня.

15 грудня у порту фінського міста Котка було затримано судно Thor Libery з українським екіпажем і з вантажем ракет і вибухових речовин для Південної Кореї.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування