Тюремники: Тимошенко відмовилася від фізкультури і масажу

П'ятниця, 6 січня 2012, 09:55

Державна пенітенціарна служба України заявляє, що Юлія Тимошенко відмовилася від запропонованого реабілітаційного лікування, а умови її ув’язнення задовільні. 

У прес-релізі служби сказано, що 4 січня начальник Качанівської виправної колонії Іван Первушкін звернувся до Міністерства охорони здоров‘я та Головного управління охорони здоров‘я Харківської обладміністрації з заявою щодо надання консультативної допомоги Тимошенко.

За наказом Мінздоров‘я було створено комісію у складі 9 "провідних спеціалістів різних галузей медицини" на чолі з першим заступником міністра Р. Моісеєнко.  

"За результатами огляду та вивчення медичної документації стан здоров‘я Тимошенко визнаний задовільним", - сказано в повідомленні.

Фахівці МОЗ дали рекомендації щодо подальшого лікування Тимошенко: "розширення рухового режиму, проведення лікувального масажу та комплексу лікувальної фізкультури, а також подальшого спостереження в динаміці лікарями медичної служби за місцем її перебування".

"Також Тимошенко було запропоновано загальноклінічні лабораторні обстеження (загальний клінічний аналіз крові) в умовах закладів системи МОЗ України, від проведення яких вона в черговий раз відмовилася", - наголошує Пенітенціарна служба.

"Спеціалістами Харківської обласної санітарно-епідеміологічної станції спільно з комісією МОЗ визначено, що санітарно-гігієнічні умови у камері дільниці слідчого ізолятора Качанівської виправної колонії, де наразі тримається Тимошенко, є задовільними", - зазначає служба.

За її даними, одночасно представники Харківської обласної СЕС виміряли рівень освітлення в камері Тимошенко у нічний час і встановили, що він "не перевищує міжнародний стандарт для освітлення вночі навіть палат медичних закладів і не перешкоджає сну, відпочинку та не шкодить здоров‘ю осіб, які там перебувають". 

"Крім того, 5 січня 2012 року медичною комісією МОЗ України у складі 6 фахівців Тимошенко було запропоновано проведення заняття з лікувальної фізкультури та сеансу лікувального масажу. Від запропонованого реабілітаційного лікування Тимошенко відмовилася", - заявляє Пенітенціарна служба.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування