Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чехія не коментує питання притулку Олександру Тимошенко

П'ятниця, 6 січня 2012, 11:37

У міністерствах зовнішніх і внутрішніх справ Чехії не коментують інформацію про те, що чоловік Юлії Тимошенко Олександр просить їхню країну про політичний притулок.

"Чехія не коментує надання політичного притулку", - сказав прес-секретар Міністерства внутрішніх справ Чехії Владимир Рєпка "Українським новинам".

"Я не можу підтвердити інформацію про чоловіка колишнього прем'єр-міністра України Тимошенко", - заявив він.

Міністерство закордонних справ Чехії також відмовилося коментувати цю інформацію, пославшись на те, що надання політичного притулку є компетенцією Міністерства внутрішніх справ Чехії.

"Міністерство закордонних справ не залучено в процес. Рішення цілком у руках Міністерства внутрішніх справ Чеської Республіки. Ми не можемо коментувати цю інформацію", - сказав прес-секретар МЗС Чехії Віт Колар.

При цьому він підкреслив, що Чехія цінує дружні відносини з Україною.

"Ми дуже цінуємо гарні відносини з Україною, і ми б хотіли зберегти цю інформацію на майбутнє", - сказав Колар.

Раніше чеські ЗМІ повідомили, що чоловік екс-прем’єра України Олександр Тимошенко попросив у Чехії політичного притулку в останні дні 2011 року – і в чеському уряді 4 січня вже обговорили це питання.

Як відомо, у січні 2011 року Чехія надала політичний притулок колишньому міністру економіки України Богдану Данилишину.

У жовтні Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення влади при укладенні в 2009 році газових контрактів з Росією.

30 грудня Юлія Тимошенко була доставлена в Качанівську жіночу виправну колонію в Харкові.

Проти неї розслідується ще низка справ, одна з яких стосується діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України", до якої мала стосунок і родина Олександра Тимошенка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...