Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Amnesty International закликає знову розслідувати смерть Індила

Субота, 7 січня 2012, 10:16

Українська влада має ініціювати нове розслідування смерті студента Ігоря Індила.

Про це заявила організація Amnesty International після того, як обидва співробітники міліції, які підозрювалися у спричиненні смерті студента, були звільнені 5 січня після судового засідання у Києві, повідомляє "Дзеркало тижня. Україна".

Обох міліціонерів було звинувачено лише у незначній недбалості за смерть 19-річного Індила. Один з них, Сергій Приходько, був засуджений до 5 років позбавлення волі умовно, а другий, Сергій Коваленко, був амністований судом.

"Засудження двох міліціонерів за незначну недбалість, коли є вагомі докази вважати, що саме їх дії призвели до смерті Ігоря Індила, є вираженням шокуючої зневаги до життя людини", – заявив Джон Дальхузен, заступник директора програми Amnesty International у Європі та Центральній Азії.

"Цей випадок став лакмусовим папірцем на здатність української судової системи серйозно розслідувати заяви про зловживання міліції. Її нездатність зробити це свідчить про необхідність системних реформ", – сказав Дальхузен.

Ігор Індило помер у травні 2010 року від перелому черепу та внутрішньої кровотечі після того, як його затримали та допитували двоє співробітників міліції у Києві. Його родина підозрює Сергія Приходька у нанесенні фатальних ударів, які й спричинили смерть хлопця.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування