Євгенія Тимошенко: компенсації збитків "Нафтогазу" не буде

Понеділок, 9 січня 2012, 21:26

Родина Юлії Тимошенко не збирається компенсувати НАК "Нафтогаз України" збитки, які за рішенням суду екс-прем’єр має покрити державній компанії. 

Донька Юлії Тимошенко Євгенія заявила, що рішення суду про зобов’язання екс-прем'єра компенсувати "Нафтогазу" нібито завдані збитки незаконне і тому неможливе для виконання. 

"Таких фінансових ресурсів у нас немає і ніколи не було. Це неможливо. Так хоче режим, але це не означає, що так буде", - сказала вона в інтерв’ю телеканалу ТВі, цитує сайт Тимошенко.

Як відомо, 11 жовтня 2011 року Печерський райсуд Києва засудив Юлію Тимошенко до 7 років позбавлення волі та виплати компенсації НАК "Нафтогаз України" в розмірі 1,5 мільярдів гривень за збитки, які, за висновком суду, компанія отримала через газові контракти з Росією від 2009 року. 

Прес-служба Тимошенко нагадує, що колишній начальник управління претензійно-позовної роботи "Нафтогазу" Ігор Кость у грудні 2011 року заявив, що НАК не проводила жодних розрахунків збитків, нібито завданих внаслідок укладення цих газових контрактів.

"Фактично все ґрунтувалося на матеріалах досудового слідства. Генеральна прокуратура порахувала збитки і фактично запропонувала НАК "Нафтогаз України" заявити позов на компенсацію цих збитків. Я його оголошував у суді, до цих пір соромно за нього", - сказав він тоді. 

Колишній представник цивільного позивача у газовій справі проти Юлії Тимошенко пояснив: "Збитки виникають тоді, коли ціна закупівлі більше ніж ціна продажу, і збитки завжди відображаються в даних бухгалтерського обліку. Але такої ситуації у нас немає".

"Про збитки можна говорити лише тоді, коли буде встановлено факт, що хтось завищив або занизив ціну. Такого факту не встановлено. Такої методики, за якою розрахувала Генеральна прокуратура, і з цим погодився суд, не існує для визначення збитків", - говорив Кость. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...