Кличко оскаржив будівництво летовища Януковича

Четвер, 2 лютого 2012, 17:05

Лідер партії "Удар" Віталій Кличко оскаржив будівництво вертолітного майданчику для президента на столичних схилах Дніпра.

Про це повідомив представник Віталія Кличка у суді, керівник юридичного супроводу партії "Удар" Валерій Карпунцов.

За словами Карпунцова, від лідера партії подано позов до Окружного адмінсуду Києва для визнання протиправним і скасування Рішення Київради від 28.12.2010 року №525/5337, згідно з яким ТОВ "Амадеус Ко" отримала в оренду на 25 років земельні ділянки площею 2,18 га на Парковій дорозі у Печерському районі столиці.

Земельна ділянка для будівництва та обслуговування об’єктів інженерної і транспортної інфраструктури була виділена з порушенням норм чинного законодавства.

Крім того, Київрада не врахувала інтересів територіальної громади міста, і самостійно внесла зміни до діючого Генплану та Програми розвитку зеленої зони, дозволивши перевести вказану ділянку з земель рекреаційного призначення до території земель транспорту.

В наслідок чого на земельній ділянці, яка була виділена поза конкурсом, виключно для будівництва транспортної інфраструктури, побудували кількаповерхову будівлю.

Крім президентського вертолітного майданчика там планують розмістити розважальні об'єкти, хоча законодавство забороняє виділяти землю поза конкурсом для розважальних центрів.

Карпунцов звернув увагу на те, що вказана територія належить до особливо цінних - земель історико-культурного призначення.

Також він нагадав, що цим будівництвом стурбована не лише громадськість, але й міжнародна спільнота, у Комітеті з всесвітньої спадщини ЮНЕСКО закликають українську владу ввести мораторій на будівництво висотних будівель на схилах Дніпра.

"Керуючись усіма вищезазначеними аргументами, лідером партії "Удар" було прийняте рішення звернутись до Окружного адміністративного суду міста Києва з відповідним позовом" - цитує Карпунцова прес-служба партії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...