Екс-посол США закликав свою країну припинити допомогу Україні

Четвер, 2 лютого 2012, 17:21

Колишній посол США в Україні Стівен Пайфер закликає владу США уникати зустрічей з керівництвом України на найвищому рівні.

Про це йдеться у промові Пайфера, з якою він виступив перед комітетом з міжнародних відносин Сенату США 1 лютого, повідомляє Ukranews.

Такий свій заклик екс-посол обгрунтовує порушенням, на його думку, українськими властями демократичних принципів і переслідуванням опозиції.

"Посадові особи США повинні проінформувати українську владу, що, поки Київ буде тримати в ув'язненні лідерів опозиції і погіршувати демократію, ніякі зустрічі на найвищому рівні не будуть можливі", - сказав він.

Пайфер також підкреслив, що якщо Україна зацікавлена ​​в інтеграції з Європейський Союз, вона повинна відповідати західним нормам.

"Якщо Україна дійсно хоче приєднатися до Європи, то її керівництво має прийняти демократичні цінності, які існують в Європі. Якщо керівництво не готове прийняти такі цінності, то як може Європа і Захід інтегрувати Україну?" - сказав він.

Також Пайфер закликав США не надавати підтримку Україні у відновленні співпраці з МВФ.

"Кредитна лінія Україні з МВФ в даний час припинена, оскільки Київ не виконав умови кредиту МВФ. Минулого уряд США впливало на МВФ для підтримки більш поблажливого підходу до України. Враховуючи регрес демократії в Україні, зараз не час для Вашингтона застосовувати такий підхід до МВФ", - сказав він.

Пайфер підкреслив, що українській владі слід зробити вибір, оскільки, на його думку, посилення авторитарної політики президента Віктора Януковича ускладнить його відносини із Заходом і послабить його позицію в діалозі з Росією.

У той же час, за його словами, більш демократичний підхід сприятиме збалансованій зовнішній політиці України та зміцненню її зв'язків із Заходом.

Як відомо, у серпні 2011 року Янукович запросив президента США Барака Обаму відвідати Україну у зручний для нього час.

Янукович також планує зустрітися з Обамою на саміті з питань ядерної безпеки, який відбудеться в березні 2012 року в Сеулі.

Відзначимо, на недавньому економічному форумі в Давосі у Януковича практично не було зустрічей з впливовими західними лідерами.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
Усі новини...