Азаров вимагає прізвища "негідників", які написали "бруд" про перинатальний центр

Четвер, 23 лютого 2012, 15:19

Прем`єр-міністр Микола Азаров заявляє, що перинатальний центр у Кіровограді перебуває у нормальному стані.

Про це він сказав на брифінгу в Житомирській області, повідомляє УНІАН.

"Недавно Віктор Федорович (Янукович) відкрив перинатальний центр у Кіровограді. Порадіти б усім разом, що в Кіровограді з`явився новітній медичний центр для допомоги жінкам при пологах і для допомоги дітям, які народилися, скажімо, недоношеними. Порадіти б. Ні, з`являється інформація (хто її поширив?), що центр не готовий, що штукатурка обсипається, що нічого там не готове, стіни розвалюються", - обурився Азаров.

"Хто з кореспондентів узяв на себе совість за цей бруд? Президент був обурений, мені висловив цю справу", - сказав він.

За словами прем`єра, після появи такої інформації у ЗМІ до цього перинатального центру вирушила міністр охорони здоров`я Раїса Богатирьова, якій доручили вивчити ситуацію.

"Президент не міг обійти всі підвали і горища, але він, як і я, пройшовся там, де його провели", - сказав Азаров.

"Отже, це показуха була? А насправді це було не так? Я поставив завдання облазити все – від підвалу до горища", - заявив він.

За словами прем’єра, при перевірці з`ясували, що з 1 березня центр розпочне свою роботу, як це й було заплановано.

"Нічого з цього (неготовність центру, про яку писали журналісти) не відповідає дійсності. На всю країну цей бруд озвучили. Хто за це повинен відповідати?", - заявив Азаров.

"Ось я прошу вас, засоби масової інформації, ну, озвучте прізвища цих негідників, які на всю країну поширили неправду", - попросив він.

"І на майбутнє: повинні люди відповідати за свої слова чи не повинні? Чи можна у нас все, що завгодно, говорити і не відповідати за свої слова?", - запитав Азаров.

17 лютого сайт "Рідна країна" з посиланням на лікарів з Кіровограду повідомив, що нещодавно відкритий у Кіровограді перший в Україні перинатальний центр закрили до 20 березня.

Потім колишній головний лікар Кіровоградської обласної лікарні Микола Шевчук підтвердив "Українській правді" інформацію про те, що центр поки не запрацював.

А в Кіровоградській облдержадміністрації заявили, що центр, відкритий президентом Віктором Януковичем 31 січня, повноцінно запрацює ще до кінця лютого.

22 лютого Богатирьова після огляду перинатального відділення на базі обласної лікарні в Кіровограді запевнила, що Кіровоградський обласний перинатальний центр повністю готовий до прийому пацієнтів.